Life is better with a chocolate cake!
Σοκολατένιες τούρτες σου έχω ξαναδείξει εδώ με βάση ένα κέικ και κρέμα ζαχαροπλαστικής, εδώ με φιστίκια Αιγίνης, εδώ με φιστικοβούτυρο και καραμέλα, εδώ τη vintage τούρτα μόκα κι εδώ μια σοκολατένια τούρτα με βάση τον αγαπημένο όλων, κορμό . Σήμερα θα σου δείξω την τούρτα που έφτιαξα με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, μια βουτυρόκρεμα με κρέμα τυριού και φύλλα κουβερτούρας στο τελείωμα.
Για την κρέμα χτυπάς 200 γρ. βούτυρο με 375 γρ. ζάχαρη άχνη και προσθέτεις συνεχίζοντας το χτύπημα 400 γρ. τυρί κρέμα, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας και 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος που έχεις λιώσει κι έχεις αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βρέχεις ελαφρά τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι με λίγο λικέρ αραιωμένο ή πετιμέζι αραιωμένο και βάζεις τη μισή κρέμα. Τοποθετείς πάνω το δεύτερο δίσκο, σιροπιάζεις πάλι και καλύπτεις όλη την τούρτα με την άλλη μισή κρέμα (και στα πλαϊνά). Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όσο περιμένεις να παγώσει λίγο η τούρτα, σπας σε κομματάκια 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος και τα βάζεις σ' ένα μπολ. Ζεσταίνεις 100 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνεις πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνεις 2-3 λεπτά να λιώσει κι ανακατεύεις να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή κρέμα γκανάς. Μόλις κρυώσει καλύπτεις όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη γκανάς και ξαναβάζεις στο ψυγείο να παγώσει καλά. Για το στολισμό της εγώ έλιωσα 80 γρ. κουβερτούρα, την άπλωσα πάνω σ' ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το τύλιξα σε ρολό. Έβαλα το ρολό στο ψυγείο να παγώσει καλά η κουβερτούρα και ξετύλιξα το ρολό. Στόλισα με τα κομμάτια που δημιουργούνται και λίγη ζάχαρη άχνη.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια