Αφού ψιλοκόβεις 1 κιλό σπανάκι, το ζεματάς για λίγα λεπτά και το στραγγίζεις να φύγουν τα πολλά υγρά. Σοτάρεις σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτεις το σπανάκι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Το
αφήνεις στην άκρη να κρυώσει ελαφρά και προσθέτεις 100 γραμ. τρίμματα
φέτας και ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο.
Σε ένα μπολ χτυπάς 3 αυγά, 3
κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό , 3 κουταλιές σιμιγδάλι, 50 γραμ. τρίμματα
φέτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές γάλα και 3 κουταλιές
ελαιόλαδο. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχεις λαδώσει
ελαφρά και βάζεις το μισό χυλό. Από πάνω προσθέτεις το σπανάκι και
καλύπτεις με τον υπόλοιπο χυλό.
Σκεπάζεις με το καπάκι και σιγοψήνεις στο μισό της θερμοκρασίας που έχει η κουζίνα σου. Μόλις δεις ότι οι άκρες περιμετρικά έχουν πάρει χρώμα, γυρίζεις την πίτα από την άλλη μεριά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με το καπάκι και συνεχίζεις το ψήσιμο χωρίς καπάκι λίγα λεπτά ακόμα. Έτοιμη πεντανόστιμη σπανακόπιτα σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια