Τσακιστές πατάτες φούρνου (Smashed baby potatoes)

 

Οι τσακιστές πατάτες φούρνου είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο, ταιριάζουν τόσο με κρέας όσο και με ψάρι ψητό, αλλά μπορούν άνετα να αποτελέσουν και ένα ξεχωριστό πιάτο μόνες τους αν τις συνοδεύεις με μια αρωματική σάλτσα τυριών ή μια σως γιαουρτιού.

Βράζεις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο 1 1/2 κιλό πατάτες baby, που έχεις πλύνει καλά, με τη φλούδα τους, μέχρι το σημείο που να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι. Όσο βράζουν οι πατάτες ετοιμάζεις τη μαρινάδα ανακατεύοντας 1/4 κούπας ελαιόλαδο, 2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, 1 κουτ.γλ. κύμινο, ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού, 1/2 κουτ.γλ. σπόρους κόλιανδρου σπασμένους, 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κουτ.γλ. μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Σουρώνεις τις πατάτες από το νερό και όπως είναι ζεστές τις περιχύνεις με τη μαρινάδα και τις αφήνεις 5 λεπτά στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι. 

Εντωμεταξύ προθερμαίνεις το φούρνο στους 200-220 βαθμούς και βάζεις τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα ποτήρι που έχει βαρύ πάτο πατάς μια μια τις πατάτες να σπάσουν, χωρίς να λιώσουν όμως εντελώς. 
Με την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει μείνει στην κατσαρόλα αλείφεις όλες τις πατάτες με ένα πινέλο και τις βάζεις στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν.
Λίγο πριν τις βγάλεις από το φούρνο τις αλείφεις άλλη μια φορά με τη μαρινάδα και αν θέλεις μπορείς να τις πασπαλίσεις με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρεις τις πατάτες ζεστές!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

 Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια