Μωσαϊκό κορμός με 3 υλικά

Καλοκαίρι χωρίς μωσαϊκό, δεν υπάρχει! Σε αντίθεση με το κλασικό μαμαδίστικο μωσαϊκό με τα αυγά και το βούτυρο και τη ζάχαρη, σήμερα θα σου δείξω μια συνταγή πολύ απλή, γρήγορη κι εύκολη με 3 μόνο υλικά που γίνεται χωρίς μίξερ και με ένα μόνο σκεύος.

Βάζεις ένα γυάλινο σκεύος 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Ζεσταίνεις 250 ml γάλα, μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού και περιχύνεις την κουβερτούρα. Αφήνεις ένα λεπτό να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κουτ.σ. κονιάκ ή και τα δύο. Σπας σε χοντρά κομμάτια 1 και 1/2 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ και τα περιχύνεις με το υγρό μείγμα. Ανακατεύεις καλά μέχρι να το απορροφήσουν τα μπισκότα και ανοίγεις δυο φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο σου. Αδειάζεις το μείγμα σχηματίζοντας έναν κορμό και τυλίγεις τις λαδόκολλες μαζί σαν καραμέλα.


Tip: Για να δώσεις στον κορμό σου ένα κυλινδρικό σχήμα, μπορείς να το τυλίξεις πάνω από τη λαδόκολλα με ένα μπαμπού σουπλά και να το ρολάρεις στον πάγκο σου μέχρι να είναι ομοιόμορφο σε όλο το μήκος του. 

Βάζεις το μωσαϊκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρεις, αν θέλεις να είναι πιο μαλακό σε υφή ή για 3 ώρες στην κατάψυξη αν σου αρέσει πιο παγωμένο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια