Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από το κομμάτι που προτιμάς με 5-6 κουτ.σ. ελαιόλαδο και τον σοτάρεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτεις 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 ξύλο κανέλας, 2 καρφιά γαρίφαλο, 6-8 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και 1 κούπα τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνεις με 2 κούπες ζεστό νερό περίπου, μέχρι να σκεπαστεί όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Σιγοβράζεις τον κιμά με μισοκλεισμένο το καπάκι, μέχρι να δείς ότι η σαλτσούλα του έχει πήξει, για 50 λεπτά περίπου και προσθέτεις στην κατσαρόλα 1/2 κούπα γάλα. Αφήνεις να πάρει μια βράση ακόμα και κλείνεις την εστία.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-ktsXzkr3mbGH654_AdQySWfG2HZmhdsXu5iE7_fZVaULp_8iP04XCb3vB6UGlpr-uy2WJv3QqdwcAhmqZaD99FXcE2XztvWPHQp1Cqyo7uMALfcdJac3C6vYKByQyjsHRB4czpbA8y3xctRVeDH9X2mH3B7WdyVKEll1K_1avQboPPAHz2LU0CaXBYN_/s16000/Makaronia%20me%20kima%20Kati%20nostimo%20(1).jpg)
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια