Μακαρόνια με κιμά

Τα μακαρόνια με κιμά είναι το πιάτο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές! Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν αυτό συνδυασμό στο πιάτο τους που θυμίζει τα οικογενειακά τραπέζια. Όπως σου έχω ξαναπεί η σάλτσα με κιμά που φτιάχνουμε στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την ιταλική μπολονέζ,  που είναι κι αυτή μια σάλτσα με κιμά, αλλά με εντελώς διαφορετικά τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνταγή που σου προτείνω σήμερα, προσθέτω στο τέλος μια ποσότητα γάλα που δίνει κρεμώδη υφή στη σάλτσα. Αν δε σου αρέσει μπορείς απλώς να παραλείψεις αυτό το βήμα. 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από το κομμάτι που προτιμάς με 5-6 κουτ.σ. ελαιόλαδο και τον σοτάρεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτεις 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας και ανακατεύεις για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 ξύλο κανέλας, 2 καρφιά γαρίφαλο, 6-8 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και 1 κούπα τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνεις με 2 κούπες ζεστό νερό περίπου, μέχρι να σκεπαστεί όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Σιγοβράζεις τον κιμά με μισοκλεισμένο το καπάκι, μέχρι να δείς ότι η σαλτσούλα του έχει πήξει, για 50 λεπτά περίπου και προσθέτεις στην κατσαρόλα 1/2 κούπα γάλα. Αφήνεις να πάρει μια βράση ακόμα και κλείνεις την εστία. 

Εντωμεταξύ, όσο γίνεται η σάλτσα, βράζεις σε αλατισμένο νερό 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου και τα σουρώνεις 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού. Τα μεταφέρεις στην κατσαρόλα με τον κιμά και ανακατεύεις. Αφήνεις 2 λεπτά ν' απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και σερβίρεις με τριμμένη γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια