Μωσαϊκό μόκα

Το μωσαϊκό ή κορμός ή σαλάμι είναι αγαπημένο γλυκό από τα παιδικά χρόνια όλων μας και για πολλούς 
και το πρώτο γλυκό που έφτιαξαν μόνοι τους αφού είναι εύκολο να το φτιάξουν και παιδικά χεράκια. 
Σήμερα είπα να κάνω ένα μωσαϊκό για μεγάλους, αφού στην κλασική συνταγή του πρόσθεσα εσπρέσσο και αρκετό ρούμι.
Για να το φτιάξεις κι εσύ αρκεί να λιώσεις 250 γραμ. βούτυρο ή μαργραρίνη χωρίς να κάψει. Ανακατεύεις μέσα  
1/2 κούπα κακάο, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 2 βανίλιες, 1 φακελάκι εσπρέσσο στιγμής και 1/2 κούπα νερό
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και προσθέτεις 1 σφηνοπότηρο ρούμι, έτσι ώστε να μην εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Σπας σε κομμάτια 2 πακέτα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και ανακατεύεις με το μείγμα καλά να βραχούν όλα τα μπισκότα. 
Βάζεις το γλυκό σε μακρόστενη φόρμα ή στρώνεις δύο κομμάτια λαδόκολλας και με τη βοήθεια της δημιουργείς έναν κορμό. 
Τυλίγεις σφιχτά από πάνω με αλουμινόχαρτο και βάζεις στην κατάψυξη. Αφήνεις τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει καλά. 
Όταν θέλεις να σερβίρεις αφήνεις το γλυκό για λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης για να κόψεις πιό εύκολα σε κομμάτια.

2 σχόλια:

  1. Τον λατρεύω τον κορμό και δεν μπορω να τον πετύχω!!! Μάλλον την πατάω με τα μπισκότα, πάντα βάζω λιγότερα γιατί μου φαίνονται πολλά! Θα την δοκιμάσω κατα γράμμα την συνταγή σου (λατρεύω ρούμι και εσπρέσσο) μπας και δει το σπιτικό μας κάνα κορμό της προκοπής :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @chiccompass Καμιά φορά κι εμένα τα μπισκότα μου φαίνονται πολλά όταν τα σπάω και αφήνω λίγα στην άκρη, αλλά πάντα τα προσθέτω στο τέλος. Θα δείς πως με τον τρόπο και με τις ποσότητες που γράφω γίνεται ένα υγρό σοκολατένιο μείγμα κι όχι κρέμα, όπως αν χτυπήσεις το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Έτσι όταν το ανακατεψεις με τα μπισκότα βρέχονται όλα και δεν είναι πολλά. Αν σου αρέσει το ρούμι κι ο καφές στα γλυκά θα τον λατρέψεις. Να μου πείς εντυπώσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες