Σοκολατόπιτα του ονείρου

Αυτή τη σοκολατόπιτα όποιος την έχει δοκιμάσει έχει πει πως είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχει φάει ποτέ! Κάποιος είπε πως δεν περίμενε ποτέ να του αρέσει τόσο ένα σοκολατένιο γλυκό αφού δεν είναι φίλος της σοκολάτας (το ΈλαΠαναγίαΜου της ημέρας!), ένας άλλος είπε ότι είναι ίσως το καλύτερο γλυκό από όσα έχει φάει από τα χέρια μου κι υπήρξε και κάποιος που δεν είπε τίποτα! Μόνο μούγκριζε και στο τέλος έγλειψε και το πιατάκι χωρίς καμία ντροπή οπότε το μετέφρασα όπως με συμφέρει! Για να διαπιστώσεις αν είπαν αλήθεια ή με κορόιδεψαν, εγώ αφήνω εδώ τη συνταγή κι εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις... Μην κάνεις μόνο τη μισή ποσότητα, δε θα φτάσει, σου το λέω εμπειρικά, θα δοκιμάσουν πολλοί και πολύ!

Ξεκινάμε με το σιρόπι... Βάζεις σε μια κατσαρόλα 1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα καστανή ζάχαρη και 2 1/2 κούπες νερό να βράσουν για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Το βάζεις στην άκρη να κρυώσει...

Λιώνεις 1 κούπα βούτυρο και το αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Χτυπάς στο μίξερ 6 αυγά με 1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα και προσθέτεις σιγά σιγά το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτεις 1/2 κούπα γάλα, 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 3 κάψουλες βανιλίνη, 1/4 κουτ. γλ. κανέλα και λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού.

Κοσκινίζεις μαζί 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 1/2 κούπα κακάο και 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτεις στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω ώστε να μην ξεφουσκώσει.

Βουτυρώνεις ένα ταψάκι 30Χ40 περίπου ή δύο μικρότερα και πασπαλίζεις με λίγο κακάο. Το μείγμα είναι λίγο πιό σφιχτό από του κέικ και δεν απλώνει εύκολα μόνο του. Μπορείς να το απλώσεις σε όλο το ταψί με βρεγμένα χέρια ή το πίσω μέρος μιας βρεγμένης κουτάλας.

Ψήνεις 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Η σοκολατόπιτα αυτή είναι τύπου "λάβα" όσο είναι ζεστή, γι' αυτό μην την αφήσεις πολύ παραπάνω από 5 λεπτά ακόμα αν νομίζεις ότι το χρειάζεται.

Μόλις βγεί από το φούρνο χαράζεις σε κομμάτια για να σιροπιαστεί σωστά. Αν θέλεις προσθέτεις στο σιρόπι 3 κουτ. σούπας λικέρ καφέ και σιροπιάζεις αμέσως την καυτή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι. Γνώμη μου είναι, αν δεν την προσφέρεις να τη φάνε παιδιά να μην παραλήψεις το λικέρ γιατί δίνει ιδιαίτερη ένταση. 

Αφήνεις να απορροφήσει το περισσότερο σιρόπι και ζεσταίνεις 3/4 κούπας γάλα εβαπορέ πλήρες, χωρίς να βράσει. Ψιλοκόβεις 200 γρ. κουβερτούρα και την περιχύνεις με το ζεστό γάλα. Αφήνεις 2 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί μια γκανάς. Περιχύνεις την σοκολατόπιτα και αφήνεις να σταθεροποιηθεί για να κοπεί εύκολα σε κομμάτια ή σερβίρεις αμέσως με μια μεγάλη κουτάλα.

Γαρνίρεις με σαντιγί, παγωτό, τρούφα σοκολάτας, σιρόπι ή φρούτα. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ναι.υπαρχουμε και εμεις που δεν ειμαστε της σοκολατας.Προτιμαμε τα λευκα γλυκα.πχ.μιλφειγ.Ετσι ομως οπως τα περιγραφεις με εβαλες σε πειρασμο να δοκιμασω να το φτιαξω.Καλοφαγωτο αν δεν τελειωσε ηδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας αγαπάμε κι εσάς, μη νομίζετε! Και προσπαθούμε με κάτι τέτοιες συνταγές να σαν φέρουμε στο σωστό δρόμο! :) Τώρα αυτή είναι παρελθόν αλλά επαναλαμβάνεται συχνά γιατί πάντα κάποιος λέει "Να είχαμε ένα κομματάκι τώρα..." :)

      Διαγραφή