Γιουβέτσι με γαρίδες

Ένα από τα πιο ωραία καλοκαιρινά πιάτα είναι το γιουβέτσι με γαρίδες. Το ούζο στο σβήσιμο και ο φρεσκοκομμένος μαϊντανός είναι απαραίτητα για να αναδείξουν τη γεύση της γαρίδας.

Καθαρίζεις 1/2 κιλό γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι στη ράχη τους. Βράζεις τα κεφάλια από τις γαρίδες με 3 κούπες νερό για 5 λεπτά, σουρώνεις με λεπτό σουρωτήρι ή τούλι και διατηρείς το ζωμό ζεστό. 

Σοτάρεις σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι τις γαρίδες για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά και τις σβήνεις με 1 σφηνάκι ούζο

Αφαιρείς τις γαρίδες και στο ίδιο λαδάκι σοτάρεις 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 πιπερίτσα τσίλι. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, 1 κούπα τριμμένη ντομάτα, 10 ντοματίνια σε ροδέλες και 2 1/2 κούπες ζωμό γαρίδας για να ενισχύσεις επιπλέον τη γεύση.

Μόλις πάρει βράση η σάλτσα προσθέτεις 1 κούπα κριθαράκι και σιγοβράζεις μέχρι να βράσει το ζυμαρικό αλλά να μείνει σπυρωτό. Πριν σβήσεις το φαγητό βάζεις πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι για μια τελευταία βράση. Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια