Κέικ λεμόνι με παπαρουνόσπορο


Το κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο είναι από τα κέικ που αν το φτιάξεις μια φορά θα γίνει το αγαπημένο σου! Βάλε καφεδάκι και κόψε μια ωραία φέτα να το απολαύσεις!  

Για να το φτιάξεις χτυπάς 1 κούπα βούτυρο με 2 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα και προσθέτεις ένα ένα 6 αυγά και στη συνέχεια 4 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κούπα γάλα, 1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια, 3 κουτ.σ. χυμό λεμονιού και 2 κουτ.σ. παπαρουνόσπορο. Στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κι έχεις προηγουμένως κοσκινίσει δύο φορές.

Όπως έχουμε ξαναπεί όλα τα υλικά στο κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να έχουμε ένα αφράτο κέικ και δεν ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου ποτέ μέχρι να δούμε ότι μπορεί να είναι έτοιμο για να μην ξεφουσκώσει. Αν γίνει αυτό δε θα ξαναφουσκώσει. Αν όμως τύχει κι αυτό καμιά φορά, μην απογοητευτείς και το πετάξεις! Ολοκλήρωσε το χρόνο ψησίματος και μόλις κρυώσει χρησιμοποίησε το για να φτιάξεις αυτά τα τρουφάκια!

Βάζεις το μείγμα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή δύο μικρότερες μακρόστενες που έχεις βουτυρώσει κι αλευρώσει. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου τη μεγάλη φόρμα και 35-40 λεπτά αν το μοιράσεις σε δυό μικρότερες. Κάνεις τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα και μόλις βγεί καθαρή, βγάζεις το κέικ από το φούρνο, το αφήνεις 5 λεπτά και ξεφορμάρεις. 

Το αφήνεις να κρυώσει εντελώς και το πασπαλίζεις με άχνη ή το καλύπτεις με ένα γλάσο λεμονιού. Ανακατεύεις 1 κούπα ζάχαρη άχνη με 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και αν χρειαστεί σταγόνα σταγόνα λίγο νεράκι μέχρι να έχεις ένα πηχτό γλάσο. Γαρνίρεις αμέσως το κέικ γιατί το γλάσο αρχίζει να στεγνώνει όσο μένει. Πασπαλίζεις με λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρεις. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια