Κανελάδα

Η κανελάδα είναι ένα αναψυκτικό που ήπια πρώτη φορά στην Κεφαλλονιά πριν από πολλά χρόνια κι από τότε την φτιάχνω πολύ συχνά γιατί γίνεται πολύ εύκολα κι είναι πολύ δροσιστική.

Για 1200 ml συμπυκνωμένο σιρόπι κανέλας θα χρειαστεί να βάλεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη, 10 ξυλάκια κανέλα, 4-5 γαρίφαλα, 1 1/2 λίτρο νερό και μερικά φύλλα δυόσμο ή αρμπαρόριζα.

Βράζεις για 30 λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας. Μη χρησιμοποιήσεις κατσαρόλα που να χωράει ίσα ίσα τα υλικά σου γιατί όσο βράζει κοχλάζει και θα σου λερώσει τα πάντα γύρω γύρω! 

Όσο περισσότερη ώρα βράσεις το σιρόπι γίνεται πιο έντονη η γεύση της κανέλας αλλά μην το αφήσεις πάνω από 35 λεπτά γιατί θα γίνει πολύ πηχτό και δε θα διαλύεται εύκολα μετά με το κρύο νερό.

Σουρώνεις το σιρόπι κι αφού κρυώσει φυλάς την κανελάδα στο ψυγείο σε γυάλινα μπουκάλια.

Σερβίρεις αραιώνοντας 1 μέρος σιρόπι με 2 ή 3 μέρη κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό και πάγο. Εξαρτάται πόσο έντονη σου αρέσει να είναι η γεύση της. 

Το χειμώνα μπορείς να αραιώσεις το σιρόπι με ζεστό νερό και να έχεις ένα πολύ ωραίο ρόφημα που με 2 κουταλιές κονιάκ μέσα σε ζεσταίνει για τα καλά! 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Μπορώ να το κάνω με στέβια. Πολύ ζάχαρη έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Δεν το έχω δοκιμάσει με στέβια και δεν ξέρω αν μπορεί να διατηρηθεί όπως με τη ζάχαρη που είναι φυσικό συντηρητικό. Αν σου αρέσει όμως η γεύση και θέλεις να τη δοκιμάσεις μπορείς να φτιάχνεις κανελόζουμο, βράζοντας κανέλα, γαρίφαλο και δυόσμο και στο ποτήρι να προσθέτεις την ποσότητα στέβιας που θέλεις. Σίγουρα για 2-3 ημέρες στο ψυγείο θα είναι μια χαρά!

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΒΡΑΣΑ ΜΟΥ ΕΠΗΞΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Μήπως τη βράσατε περισσότερο και έπηξε πολύ; Όπως έχω σημειώσει, αν βράσει το σιρόπι πάνω από 35 λεπτά μετά δε διαλύεται εύκολα με κρύοι νερό. Μπορείτε να το διατηρήσετε έτσι στο ψυγείο και να κάνετε την αραίωση με λίγο ζεστό νερό στην αρχή και μετά το υπόλοιπο με κρύο νερό και παγάκια στο ποτήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή