Πατάτες τηγανιτές στο φούρνο

Αυτές οι πατάτες δεν είναι σαν τηγανιτές στο φούρνο. Είναι τηγανιτές στο φούρνο. Με ελάχιστο ελαιόλαδο αλλά με όλη τη γεύση που περιμένεις από την τηγανιτή πατάτα σου. Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να στερείσαι το αγαπημένο σου συνοδευτικό!

Κόβεις 3-4 μέτριες πατάτες σε λεπτά μπαστουνάκια όπως για το τηγάνι και τις βάζεις σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά ξίδι. Τις αφήνεις για 15 λεπτά και τις βάζεις να βράσουν σε αλατισμένο νερό που τις καλύπτει με 1 κουταλιά ξίδι και προαιρετικά λίγη ρίγανη, για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού. 

Τις στραγγίζεις και τις απλώνεις σε μια στρώση σε μια λαμαρίνα που έχεις καλύψει με λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με 1/2 κουταλάκι πάπρικα, 1/4 κουταλάκι ρίγανη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. 

Ανακατεύεις καλά και ψήνεις τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά μέχρι να ξεροψηθούν. Στα μισά του χρόνου τις ανακατεύεις λίγο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σερβίρεις με λίγο επιπλέον αλάτι και ρίγανη.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια