Τα πιό αφράτα κουλουράκια που έχω φτιάξει ποτέ! Εντάξει, και τα πιο μυρωδάτα, από το ξύσμα περγαμόντο που έβαλα, αλλά και με πορτοκάλι που τα έχω φτιάξει είναι το ίδιο υπέροχα!
Ανακατεύεις 4 αυγά, 2 κούπες
ζάχαρη, 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό, 2 βανίλιες,
ξύσμα πορτοκαλί, λεμόνι ή περγαμόντο, 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και
προσθέτεις ζυμώνοντας σιγά σιγά 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα γιατί, όπως σου έχω ξαναπεί, το μέγεθος
των αυγών καθορίζει πάντα την ποσότητα από το αλεύρι. Η ζύμη δεν πρέπει
να κολλάει στα χέρια και να πλάθεται εύκολα αλλά να μην είναι σφιχτή.
Αν την αφήσεις μισή ώρα θα μπορείς να πλάσεις πολύ πιο εύκολα τα
κουλουράκια. Αλείφεις με γάλα και ψήνεις 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνεις να κρυώνουν καλά πριν τα αποθηκεύσεις.
Με τη δόση αυτή
βγαίνουν πάνω από 100 κουλουράκια.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια