Chocotorta

Chocotorta από τη μακρινή Αργεντινή. Είναι από τα γλυκά που αν το φτιάξεις μια φορά σίγουρα θα το φτιάξεις ξανά και ξανά και ξανά...

Χτυπάς 500 γρ. τυρί κρέμα με 500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο. Βάζεις σε ένα ταψάκι μια στρώση μπισκότα σοκολάτας που έχεις βουτήξει σε σοκολατούχο γάλα - κι έχεις διαλύσει 1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ, αν θέλεις. Στρώνεις πάνω τους το μισό μείγμα καραμέλας. Επαναλαμβάνεις και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Θα χρειαστείς περίπου 1 και μισό πακέτο μπισκότα. Βάζεις σ' ένα μπολ 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια. Ζεσταίνεις 300 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνεις πάνω στη σοκολάτα. Αφήνεις 2 λεπτά και ανακατεύεις να γίνει μια λεία κρέμα γκανάς. Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και καλύπτεις την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνεις στο ψυγείο 10-12 ώρες το λιγότερο. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια