Ζυμαρικά με πέστο βασιλικού και τόνο


Σκέψου πως έρχονται ξαφνικά φίλοι στο σπίτι και θέλεις να φτιάξεις κάτι να φάτε, νόστιμο, εύκολο και κυρίως γρήγορο για να μη φας κι εσύ όλη την ώρα σου στην κουζίνα. Ας πούμε πως στο ντουλάπι σου έχεις 1 βαζάκι σάλτσα πέστο βασιλικού, 1 βαζάκι τόνο σε ελαιόλαδο, 1 κουτί εβαπορέ γάλα και 1 συσκευασία ζυμαρικά. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι! 

Βράζεις τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζεις κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα βάζεις τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί λίγο και τον "σπας" με την κουτάλα να μην έχει χοντρά κομμάτια, προσθέτεις τη σάλτσα πέστο και μετράς 1 βαζάκι γάλα και 1/2 βαζάκι νερό. Ανακατεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι ν' αρχίσει να πήζει ελαφρά η σάλτσα. Μεταφέρεις στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύεις καλά κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο από το νερό που έβρασαν. Σερβίρεις αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά.

************

Αν ο τόνος που έχεις είναι σε νερό, στράγγιξε τον καλά και βάλε στην κατσαρόλα 1-2 κουτ.σ. ελαιόλαδο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια