Μια εύκολη και γρήγορη κρεμούλα που μάθαμε από τις γιαγιάδες και τις μαμάδες μας και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Βάζεις 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί με 1 κουτ.σ. βούτυρο, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, 1/2 κουτ.γλ. κανέλα κι 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, προσθέτεις 8 κουτ.σ. σιμιγδάλι ψιλό και ανακατεύεις μέχρι ν' αρχίσει να πήζει. Απομακρύνεις από την εστία και στο τέλος προσθέτεις 5 κουτ.σ. μέλι ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί στην καυτή κρέμα. Αν την προτιμάς πιο γλυκιά προσθέτεις λίγο μέλι ακόμα.
Σερβίρεις σε μπολάκια και πασπαλίζεις με κανέλα. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή, όσο και κρύα. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου διατηρείς την κρέμα στο ψυγείο.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια