Κόβεις σε κυβάκια 4 μήλα και τα βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι με 2 κουτ.σ. βούτυρο και 4 κουτ.σ. καστανή ζάχαρη. Τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να δημιουργηθεί μια καραμέλα από τα υγρά τους. Προσθέτεις 1 κουτ.γλ. κανέλα και 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύεις και τα αφήνεις στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.
Χτυπάς 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη με 200 γραμ. βούτυρο και προσθέτεις ένα ένα 4 αυγά. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. κανέλα, 1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, και στο τέλος ανακατεύεις με μια σπάτουλα 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μέσα στο μείγμα ανακατεύεις και τα υγρά που έχουν βγει από τα μήλα που έχεις καραμελώσει.
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις ένα ταψάκι και βάζεις το μισό μείγμα, απλώνεις τα μήλα και καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνεις τη μηλόπιτα στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Αφού κρυώσει πασπαλίζεις αν θέλεις με ζάχαρη άχνη.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



0 Σχόλια