Αλμυρό ψημένο τσιζκέικ

Πριν από λίγο καιρό σου έδειξα το αλμυρό τσιζκέικ ψυγείου. Σήμερα θα σου πω για το ψημένο αλμυρό τσιζκέικ. Μπορείς να το φτιάξεις αρκετές ώρες νωρίτερα και να το διατηρήσεις στο ψυγείο ως την ώρα που θα το σερβίρεις.



Ξεκινάς χτυπώντας στο μίξερ 5 αυγά να φουσκώσουν καλά και προσθέτεις 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο που έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλάτι, πιπέρι, 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2%, 350 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο και 3 κουταλιές κορν φλάουρ

Βάζεις το μείγμα σε ένα ταψάκι ή φόρμα που ανοίγει 24 εκ., αφού πρώτα έχεις βουτυρώσει ελαφρά και έχεις βάλει λαδόκολλα στον πάτο και περιμετρικά. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα μπορείς να ψήσεις ντοματίνια και χρωματιστές πιπεριές σε ροδέλες για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς με αλατοπίπερο, σκόρδο, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο και αφού τα βάλεις πάνω στο τσιζκέικ να προσθέσεις κάπαρη, φρέσκο βασιλικό και να περιχύσεις με λίγο πετιμέζι. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό, όσο και κρύο. 

Φυσικά μπορείς να σερβίρεις με οτιδήποτε άλλο σου αρέσει όπως καπνιστό σολομό, προσούτο, σύκα, καρύδια, μαρμελάδα ντομάτας, αρωματισμένη κρέμα μπαλσάμικου... 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια