Λικέρ μαστίχα

 

Το λικέρ μαστίχας, εκτός από πολύ αρωματικό, βοηθά στη διαδικασία της πέψης, γι' αυτό συνήθως σερβίρεται μετά από ένα γεύμα! Έλα να δεις πόσο εύκολο είναι να το φτιάξεις στο σπίτι!
Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζεις 1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα και προσθέτεις 10 γραμ. δάκρυα μαστίχας. Αφήνεις για 7 ημέρες, ανακινώντας το βάζο κατά διαστήματα.

Βράζεις 1 λίτρο νερό με 750 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική για 5 λεπτά και αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. 

Ενώνεις το σιρόπι με το αλκοόλ και αφήνεις στην άκρη για 40 ημέρες ως 2 μήνες. Αν είναι καλοκαίρι και μπορείς να το αφήσεις στον ήλιο 40 ημέρες είναι αρκετές, διαφορετικά το αφήνεις σε ένα σημείο που το βλέπει ήλιος κάποιες ώρες για 2 μήνες. 

Θα δεις ότι κατά τη διάρκεια που γίνεται το λικέρ, αλλάζει χρώμα και γίνεται γκρι/μωβ, μην αγχωθείς! Όταν είναι έτοιμο το φιλτράρεις με χάρτινο φίλτρο του καφέ για 3-4 φορές, αλλάζοντας πάντα φίλτρο και το λικέρ γίνεται και πάλι διάφανο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Την μαστίχα την βγάζουμε από το αλκοόλ πριν το ενώσουμε με το σιρόπι η την αφήνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αφήνουμε μέσα. Όταν γίνει το λικέρ και το φιλτράρουμε, αν δεν έχει διαλυθεί κι έχουν μείνει κομματάκια μένουν στο φίλτρο.

      Διαγραφή