Μιλφέιγ με κράκερς

Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα γλυκά της οικογένειας μου. Το έφτιαχνε η μαμά μου συχνά τα καλοκαίρια, αλλά και σε γιορτές, αφού είναι ένα γλυκό που αρέσει σε όλους. Για πολλά χρόνια πίστευα πως η αυθεντική συνταγή του μιλφέιγ ήταν με τα τετράγωνα κράκερς που χρησιμοποιούσε η μαμά μου. Ακόμα και τώρα όμως, που ξέρω την αυθεντική συνταγή του, πολλές φορές επιλέγω να κάνω αυτή με τα κράκερς. 

Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής γιατί χρειάζεται κάποιες ώρες να κρυώσει πριν στήσουμε το γλυκό μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις 600 ml γάλα πλήρες και 300 ml κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν. Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύεις 6 κρόκους αυγού με 150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη και 1 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.  Προσθέτεις στο μείγμα 100 ml κρύο γάλα και 80 γραμ. κορν φλάουρ ανακατεύοντας πολύ καλά να μην υπάρχουν κομπάκια.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα που έχεις βάλει στην κατσαρόλα, σιγά σιγά το μεταφέρεις στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας για να ζεσταθεί όλο το μείγμα και το επιστρέφεις ξανά στην κατσαρόλα. Αυτό γίνεται για να μη βράσουν οι κρόκοι των αυγών μέσα στο ζεστό γάλα και "κόψει" η κρέμα. Σιγοβράζεις την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε προσθέτεις στην κατσαρόλα 100 γραμ. βούτυρο σε κυβάκια και ανακατεύεις να ενσωματωθεί στην κρέμα. 

Μεταφέρεις την κρέμα σε ένα πλατύ μπολ για να έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και να κρυώσει πιο γρήγορα και σκεπάζεις με μεμβράνη που κολλάς πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τη βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. 

Όταν η κρέμα είναι έτοιμη χτυπάς στο μίξερ 400 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας και σιγά σιγά προσθέτεις στο σύνολο 100 γραμ. ζάχαρη άχνη.

Κρατάς στην άκρη τα 3/4 από την ποσότητα της σαντιγί. Την υπόλοιπη σαντιγί την ανακατεύεις με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και χτυπάς το μείγμα στο μίξερ για λίγα λεπτά μαζί να γίνει μια αφράτη κρέμα.

Τώρα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα δίσκο στρώνεις 15 μεγάλα κράκερς (τα κόκκινα) και απλώνεις πάνω τους την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Καλύπτεις με άλλα 15 κράκερς προσέχοντας να είναι στα ίδια σημεία για να μπορείς να κόψεις ωραία τα κομμάτια και σκεπάζεις με τη σαντιγί.

Τρίβεις 7-8 κράκερς σε χοντρά ψίχουλα και πασπαλίζεις την επιφάνεια του γλυκού. Λίγο πριν σερβίρεις πασπαλίζεις το γλυκό με ζάχαρη άχνη. 

*Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις ατομικά γλυκά, βάζοντας κρέμα σε ένα κράκερ, σκεπάζεις με το δεύτερο, αν θέλεις κάνεις κι άλλη στρώση και τελειώνεις με σαντιγί και τρίμματα κράκερς.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια