Λαδοκούλουρα πορτοκαλιού

Τραγανά κουλουράκια λαδιού με άρωμα πορτοκάλι που γίνονται πολύ γρήγορα και βγαίνουν αρκετά κομμάτια με μια δόση!  

 
Σε ένα μπολ βάζεις 150 ml ηλιέλαιο, 150 γρ. ζάχαρη, 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί, 100 ml νερό, ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 1/2 κουτ.γλ. κανέλα, 1/4 κουτ.γλ. γαρίφαλο και ανακατεύεις. Σε μια κούπα βάζεις το χυμό 2 πορτοκαλιών και ανακατεύεις μέσα 1 κουτ.γλ. σόδα να αφρίσει πάνω από το μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτεις στο μείγμα 500-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνεις μέχρι να ενωθού καλά όλα και αφήνεις τη ζύμη για 10 λεπτά να σταθεί.  

Πλάθεις κουλουράκια βάρους περίπου 25-30 γραμμαρίων και αν θέλεις τα τυλίγεις με σουσάμι. Ψήνεις στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνεις να κρυώσουν και τα φυλάς σε αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος για να διατηρηθούν τραγανά. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια