Η φορμαέλα Αράχωβας είναι ένα τυρί ΠΟΠ, που αν έχεις βρεθεί, έστω και μια φορά, εκεί σίγουρα έχεις δοκιμάσει. Παίρνεις και μια ποσότητα μαζί σου και μετά την αναζητάς στα καταστήματα τυροκομικών της περιοχής σου. Είναι ένα τυρί ελαστικό, μέτρια αλμυρό και η γεύση του αναδεικνύεται όταν ζεσταθεί. Είναι ιδανικό για σαγανάκι, ενώ ψητές φέτες ταιριάζουν πολύ με πράσινες σαλάτες και γλυκόξινα ντρέσινγκ.
Σήμερα θα σου πω για έναν απλό τρόπο που μπορείς να την απολαύσεις. Κόβεις φέτες πάχους ως 1 εκατοστό από το τυρί και τις βουτάς σε ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού και μετά σε σουσάμι να κολλήσει καλά σε όλη την επιφάνεια τους.
Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφεις ελαφρά με ελαιόλαδο. Ψήνεις 40 -50 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καεί το σουσάμι. Σερβίρεις το σαγανάκι με φρέσκο χυμό λεμονιού ή με μέλι, αναλόγως τις προτιμήσεις σου. Επίσης ταιριάζει πολύ με την πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια