Η σκορδαλιά με αβοκάντο είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο κι όχι μόνο! Είναι ένα ντιπ που μπορείς να το σερβίρεις πιο απαλό ή με μεγαλύτερη ένταση, αναλόγως τις προτιμήσεις σου, μειώνοντας ή αυξάνοντας την ποσότητα του σκόρδου και της πάπρικας.
Βάζεις στον πολυκόφτη τη σάρκα από 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, 2 πατάτες βρασμένες, 3 σκελίδες σκόρδο (αν τη θέλεις πιο απαλή μπορείς να βάλεις λιγότερο), το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ, 2 κουτ.σ. λευκό ξίδι, αλάτι, λίγη γλυκιά πάπρικα και 100 ml ελαιόλαδο. Πολτοποιείς μέχρι να έχεις μια απαλή κρέμα και σερβίρεις πασπαλισμένη με λίγο μπούκοβο ή πάπρικα καυτερή.
*Μπορείς να κρατήσεις τα κουπάκια από τα αβοκάντο και να σερβίρεις τη σκορδαλιά εκεί μέσα για πιο ξεχωριστή παρουσίαση στο τραπέζι. Εκτός από συνοδευτικό του μπακαλιάρου μπορεί άνετα να σερβιριστεί σαν ντιπ με ξεροψημένες τορτίγιες, κριτσίνια ή στικς λαχανικών.
0 Σχόλια