Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτα! Τη θέλεις στο ψυγείο σου, πίστεψέ με!
Για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα αυτή την πικάντικη μαρμελάδα παίρνεις ντομάτες πομοντόρο. Προτιμάμε αυτές γιατί έχουν περισσότερη σάρκα και λιγότερα σπόρια και υγρά κι επιπλέον είναι πιο γλυκές. Τις τρίβεις στο χοντρό τριφτή και ζυγίζεις τη σάρκα. Για κάθε 1 κιλό τριμμένη ντομάτα θα χρειαστείς 500 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 κουτ. γλ. αλάτι, 1/4 κουτ. γλ. πιπέρι, 1/4 κουτ. γλ. κανέλα, 1/4 κουτ. γλ πάπρικα, 2 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι, 5 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο και προαιρετικά 1/2 κουτ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

Βράζεις όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά αρχικά και χαμηλώνεις στη συνέχεια για 40 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν ανοίγεις στον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα ένα αυλάκι και δεν ξανακλείνει αμέσως.

Γεμίζεις βαζάκια και όταν κρυώσει φυλάς στο ψυγείο για 3-4 εβδομάδες. Κανονικά τις μαρμελάδες τις αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα, αν όμως δε φτιάξεις πολύ μεγάλη ποσότητα δε χρειάζεται γιατί καταναλώνεται πολύ γρήγορα. Συνοδεύει τυριά, φρούτα, ψητό κρέας, κράκερς, μπαίνει σε σάντουιτς, σε ζυμαρικά, τρώγεται και με το κουταλάκι... Δε θα ξέρεις πού να την πρωτοχρησιμοποιήσεις!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια