Μπισκότα μπάλα ποδοσφαίρου

Τα μπισκότα με σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου είναι ιδανικά για ένα παιδικό πάρτυ με θέμα το ποδόσφαιρο, για κεράσματα αλλά και για μια έκπληξη στο πρωινό γάλα του παιδιού ή για δωράκι σε κάποιον που ξέρεις ότι αγαπά αυτό το άθλημα! Είναι μια όμορφη διαδικασία που μπορείς να κάνεις και μαζί με τα παιδιά περνώντας δημιουργικά κάποιες ώρες στην κουζίνα. 

Για τη ζύμη θα βάλεις στο μίξερ 125 γραμ. βούτυρο που έχεις αφήσει 30 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει ελαφρά, με 100 γραμ. καστανή ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια κρέμα. Προσθέτεις 1 μεγάλο αυγό, 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας και μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάς το μίξερ. Κοσκινίζεις 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ και ζυμώνεις καλά να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να έχεις μια εύπλαστη ζύμη. Χωρίζεις τη ζύμη σε 1/4 και 3/4 σε διαφορετικά σκεύη. Στο 1/4 της ζύμης προσθέτεις 25 γραμ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο και ζυμώνεις να ενωθεί καλά και να έχεις μια σοκολατένια ζύμη. 

(Εγώ που ήθελα να κάνω τις μπάλες ποδοσφαίρου βυσσινί, έβαλα μια μικρή ποσότητα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και σιγά σιγά μια μικρή ποσότητα κακάο μέχρι να έχω το επιθυμητό χρώμα. Αν θέλεις να φτιάξεις τις μπάλες σε άλλο χρώμα τότε παραλείπεις το κακάο και προσθέτεις το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλεις. Πρόσεξε μόνο να είναι σε μορφή πάστας ή τζελ γιατί με τα υγρά χρώματα συνήθως χρειάζεται μεγάλη ποσότητα χρώματος που αλλάζει την υφή της ζύμης και θα χρειαστεί επιπλέον αλεύρι αλλά και στο ψήσιμο αλλοιώνονται τα χρώματα και το αποτέλεσμα είναι πολύ ανοιχτόχρωμο.) 

Τώρα ξεκινά το παιχνίδι. Αρχίζεις να πλάθεις μπαλίτσες μεγέθους ρεβιθιού και από τις δύο ζύμες. Το κάθε μπισκότο χρειάζεται 6 σκουρόχρωμες και 10 ανοιχτόχρωμες μπαλίτσες. Τις τοποθετείς στο σχήμα που σου δείχνω στις παρακάτω φωτογραφίες και πατάς το μπισκότο με τον πάτο ενός ποτηριού ή μ' έναν μικρό πλάστη για να ενωθούν οι μπαλίτσες και να δημιουργηθεί το σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου. Τώρα με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκατοστών, κόβεις στρογγυλά τα μπισκότα και αφαιρείς τα κομματάκια ζύμης που περισσεύουν. Για να μη σου διαλυθεί το σχήμα στη μεταφορά, καλό είναι να κάνεις όλη τη διαδικασία στη λαμαρίνα που θα ψήσεις τα μπισκότα, αφού έχεις στρώσει λαδόκολλα. 

Επειδή η ζύμη έρχεται πολύ ώρα σε επαφή με τα χέρια και μαλακώνει, βάζεις τη λαμαρίνα με τα μπισκότα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να παγώσει ξανά το βούτυρο και προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις. 

Ψήνεις για 15 λεπτά και βγάζεις τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν. Η συνταγή που σου έδωσα θα σου δώσει περίπου 35 μπισκότα.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια