Αλμυρή γαλατόπιτα

Όταν ακούς γαλατόπιτα, σκέφτεσαι γλυκό; Από τη στιγμή που θα δοκιμάσεις την αλμυρή εκδοχή της δε θα ξέρεις ποιά να πρωτοδιαλέξεις!
Δες παρακάτω τι χρειάζεται να κάνεις για να την απολαύσεις γρήγορα κι εύκολα κι έλα μετά να μου πεις αν μπορείς να απαντήσεις ξεκάθαρα στο δίλημμα "Γλυκιά ή αλμυρή;" 

Βάζεις σε μία κατσαρόλα 1 λίτρο φρέσκο γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτεις 2 κουτ.σ.  βούτυρο και λίγο αλάτι, και πριν πάρει βράση, ρίχνεις μέσα βροχηδόν 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μία απαλή κρέμα, και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.Χτυπάς 3 αυγά με λίγο πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και ρίγανη και ανακατεύεις 2-3 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα, γιατί αν ρίξεις τα αυγά κατευθείαν στην καυτή κρέμα, θα ψηθούν και θα δημιουργηθούν κομματάκια.Προσθέτεις στην κρέμα τα αυγά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις και στο τέλος βάζεις 400 γρ. τρίμματα φέτας χωρίς πολύ ανακάτεμμα για να μη λιώσει. Βουτυρώνεις τώρα ένα ταψάκι 20Χ30 εκ., πασπαλίζεις με σιμιγδάλι να καλύψει και τα πλαϊνά και βάζεις την κρέμα.

Πασπαλίζεις την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι κι αν θέλεις λίγη ρίγανη και ψήνεις τη γαλατόπιτα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, περίπου, σκεπασμένη με λαδόκολλα.Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζεις να πάρει χρώμα κι από πάνω.

Αφήνεις να κρυώσει ελαφρά για να μπορείς να κόψεις σε κομμάτια. Με μια φρέσκια σαλάτα γίνεται ένα ολοκληρωμένο γεύμα αλλά είναι κι ένα τέλειο σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια