Η αρωματική σάλτσα τυριών μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα, όπως πατάτες ή κεφτέδες λαχανικών σαν ντιπ, να τη σερβίρεις με τα λαδερά σου, να πάρει τη θέση της σάλτσας ζυμαρικών ή να την προσθέσεις στις σαλάτες σου. Είναι πολύ εύκολη αφού χρειάζεται απλώς ανακάτεμα και έχεις πάντα το περιθώριο να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις κάποιο υλικό και να τη φέρεις στις δικές σου προτιμήσεις.
Για να φτιάξεις τη σάλτσα θα χρειαστείς 100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό, 50 γραμ. φέτα, 100 γραμ. τυρί κρέμα, 50 γραμ. ανθότυρο, 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.σ. χυμό λεμονιού, λίγο ξύσμα λεμονιού, 4 κουτ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο σκόρδο σε σκόνη, λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγο φρέσκο γάλα, τόσο όσο χρειάζεται για να έχει την υφή που προτιμάς. Αν θέλεις τη σάλτσα με κρεμώδη υφή θα βάλεις όλα τα υλικά στο multi και θα τα χτυπήσεις μέχρι να γίνουν κρέμα. Εγώ προτιμώ να μην είναι εντελώς κρέμα, λιώνω τα τυριά με το πιρούνι και ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρεις σε ένα μπολάκι με σουσάμι και πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά.
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια