Μπισκότα βουτύρου

Αυτά τα μικρά γεμιστά μπισκοτάκια βουτύρου με μαρμελάδα δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και πολύ όμορφα για να στολίζουν τις πιατέλες και τις γυάλες της κουζίνας όλες τις μέρες του χρόνου. Ένα μικρό βουτηματάκι για τον καφέ πάντα χρειάζεται στο σπίτι και τι καλύτερο από το να είναι χειροποίητο; Πάμε λοιπόν να δεις πώς θα φτιάξεις αυτά τα μικρά βρώσιμα στολιδάκια!

Αρχικά θα χτυπήσεις 125 γραμ. βούτυρο που έχεις αφήσει για 30 λεπτά εκτός ψυγείου, αλλά όχι περισσότερο και έχει μαλακώσει πολύ, με 100 γραμ. καστανή ζάχαρη και μόλις ενωθούν προσθέτεις 1 μεγάλο αυγό κι 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουνερ κοφτά, κοσκινισμένα όλα μαζί. Ζυμώνεις καλά και ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. 

Κόβεις μπισκότα με το κουπ πατ στο σχέδιο που προτιμάς και για να δημιουργήσεις το "παραθυράκι" που θα τα γεμίσεις, στα μισά μπισκότα θα κόψεις εσωτερικά με ένα μικρότερο κουπ πατ μια τρυπούλα.  

Ψήνεις τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψάκι με λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο σου). Κάνε μια δοκιμή στα 15 λεπτά να δεις αν είναι έτοιμα και υπολόγισε ότι βγάζοντας από το φούρνο τα μπισκότα θα στεγνώσουν κι άλλο οπότε θα γίνουν πιο τραγανά απ' όσο τα βλέπεις. 

Τα βγάζεις σε μια σχάρα και μόλις κρυώσουν εντελώς, πασπαλίζεις τα μπισκότα με το "παραθυράκι" με ζάχαρη άχνη. Με ένα κουταλάκι βάζεις μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα, στη γεύση που προτιμάς, στο κέντρο του ολόκληρου μπισκότου και κολλάς πάνω του το αχνισμένο μπισκότο με το "παραθυράκι". Αφήνεις για λίγη ώρα να αρχίσει να στεγνώνει η μαρμελάδα και τα αποθηκεύεις σε μια γυάλα ή σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Με την ίδια ακριβώς συνταγή εγώ έφτιαξα και μπισκότα με σφραγίδα. Άνοιξα τη ζύμη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και αλευρώνοντας και τη σφραγίδα πριν τη βάλω στη ζύμη, βγήκαν πολύ όμορφα τα σχέδια. 





Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια