Σως γιαουρτιού

Η σως γιαουρτιού δροσίζει και δίνει την απαραίτητη υγρασία και νοστιμιά σε ψητά λαχανικά, κρέατα, θαλασσινά αλλά και στις σαλάτες μας. Μπορείς να τη φτιάξεις με τα πιο απλά υλικά που έχεις στο σπίτι και να έχεις ένα ντιπ ακόμα και για μερικά κριτσίνια.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.σ. μουστάρδα, χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη σερβίρεις.
Αναλόγως τις προτιμήσεις σου μπορείς να προσθέσεις λίγο σκόρδο σε σκόνη ή 1 κουταλιά μαγιονέζα και 1 κουταλιά κέτσαπ ή ν' αντικαταστήσεις το χυμό λεμονιού με ξίδι μπαλσάμικο

Σερβίρεις τη σως πασπαλισμένη με πάπρικα, μπούκοβο, ξύσμα λεμονιού ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια