Ζεστό κρασί Χριστουγέννων

Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς! Αυτό το γλυκό αρωματικό ζεστό κρασί δεν πίνεται μόνο τα Χριστούγεννα αλλά κάθε κρύα βραδιά που θέλεις να δώσεις μια ιδιαίτερη γεύση και να κάνεις τις καρδιές ν' ανοίξουν...


Βάζεις σε μια κατσαρόλα 750 ml κόκκινο ξηρό κρασί, 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη, 3/4 κούπας νερό, 2 ξύλα κανέλας, 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο, 4-5 καρφάκια γαρίφαλο, το χυμό 1 πορτοκαλιού και μερικά κομμάτια από το πορτοκαλί μέρος της φλούδας του. Ζεσταίνεις το κρασί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός κλείνεις την εστία και αφήνεις σκεπασμένο με το καπάκι για 3-4 λεπτά επάνω στο μάτι. 

Εννοείται ότι μπορείς, αναλόγως τις προτιμήσεις σου, να το κάνεις πιο γλυκό ή λιγότερο αλλά και να αλλάξεις την ποσότητα των μπαχαρικών κάνοντας πιο έντονη τη γεύση που σου αρέσει. 

Σερβίρεις σε μικρές γυάλινες κούπες μαζί με κάποια από τα μπαχαρικά και το απολαμβάνεις, απαραιτήτως με παρέα, γουλιά γουλιά πριν κρυώσει.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

 Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια