7+1 πίτες για τα γιορτινά τραπέζια

 

Μια πίτα είναι αυτό που δε λείπει ποτέ από ένα ελληνικό εορταστικό τραπέζι. Σερβίρεται σαν ορεκτικό ή σε μια πιατέλα στο μπουφέ που θα σερβιριστεί ο καθένας στο πιάτο του. Είναι σίγουρα η πιατέλα που δε θα μείνει μέσα ούτε ψίχουλο!

Μπορείς να ανοίξεις ένα εύκολο φύλλο, να χρησιμοποιήσεις ένα καλής ποιότητας έτοιμο φύλλο που θα μειώσει το χρόνο προετοιμασίας της ή ακόμα και να φτιάξεις μια πίτα χωρίς φύλλο! Θα την έχεις έτοιμη στο ψυγείο και να την ψήσεις λίγη ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σου, να είναι τραγανή και χλιαρή.

Σήμερα σου προτείνω 7+1 πεντανόστιμες πίτες για να πάρεις ιδέες και να τις βάλεις στο πρόγραμμα των γιορτινών καλεσμάτων σου. Πάτησε πάνω στα μπλέ γράμματα για να δείς τη συνταγή που σε ενδιαφέρει!

 

1. Μακαρονόπιτα

Η μακαρονόπιτα ήταν πάντα η πίτα που έφτιαχνε η γιαγιά μου σε όλα τα γιορτινά τραπέζια και την έκανε μάλιστα έξτρα ενισχυμένη σε τυριά! Μια νόστιμη και χορταστική πίτα που κανείς δεν μπορεί ν' αντισταθεί και να μείνει στο ένα κομμάτι!

 

2. Χορτόπιτα καυκαλήθρες και μυρώνια 

Μια άκρως μυρωδάτη και νόστιμη πίτα που δεν πρόκειται ποτέ κανείς να πει όχι! Το χειροποίητο φύλλο την ανεβάζει σε άλλο επίπεδο!

 

3. Πρασόπιτα με φύλλο μπύρας 

Αν η πρασόπιτα είναι από τις αγαπημένες σου πίτες, τότε αυτή η πρασόπιτα με το πανεύκολο φύλλο μπύρας και την πλούσια γέμιση θα σε ενθουσιάσει!

 

4. Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα 

Κρύψε μέσα σε φύλλο σφολιάτας τριμμένη κολοκύθα και μεταμόρφωσε τη σε μια πεντανόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα με μυρωδικά και φέτα που θα τους μαγέψει όλους!

 

5. Μανιταρόπιτα 

Τη μανιταρόπιτα αυτή, όποιος την έχει δοκιμάσει έχει ζητήσει κι άλλο κομμάτι κι έχει καταφέρει και άτομο που δεν του αρέσουν τα μανιτάρια να φάει και να του αρέσουν τελικά. Αυτό μόνο θα σου πω!

 

6. Κοτόπιτα με πράσο

Είναι από τις πίτες που φτιάχνω συχνά σε τραπέζια και καλέσματα και δε μένει ούτε ψίχουλο, οπότε έχω πάρει το μήνυμα ότι αρέσει πολύ!

 

7. Αλμυρή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Αν όταν ακούς γαλατόπιτα, σκέφτεσαι γλυκό, δοκιμάσε αυτή την αλμυρή εκδοχή της και δε θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις στο ερώτημα "Γλυκιά ή αλμυρή;"!

 

8. Αλμυρό τσιζ κέικ

Μπορεί να μην είναι ακριβώς πίτα αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πίτας χωρίς φύλλο και με την εντυπωσιακή γαρνιτούρα του δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Μπορείς να το φτιάξεις αρκετές ώρες νωρίτερα και να το διατηρήσεις στο ψυγείο ως την ώρα που θα το σερβίρεις.

Λοιπόν; Εσύ ποια πίτα θα φτιάξεις; 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια