Μανιταρόπιτα

 

Σαν το χειροποίητο φύλλο δεν έχει, θα μου πείς, κι εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα! Σε κάποιες περιπτώσεις όμως το έτοιμο φύλλο από το σούπερ μάρκετ μας βγάζει από τον κόπο, η πίτα γίνεται αμέσως χωρίς να λερώνεις όλη την κουζίνα και υπάρχουν κι οι μέρες που βαριέσαι να ανοίξεις δικό σου φύλλο ή δε θέλεις. Κλέφτες θα γίνουν κι οι πωλητές έτοιμου φύλλου;
Σήμερα θα σου μιλήσω για την μανιταρόπιτα μου που όποιος την έχει δοκιμάσει έχει ζητήσει κι άλλη κι έχω καταφέρει και άτομο που δεν του αρέσουν τα μανιτάρια να φάει και να του αρέσουν τελικά!

Για τη γέμιση ενός μεγάλου ταψιού θα βάλεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια όχι πολύ μικρά και θα τα σοτάρεις για λίγο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους με λίγο αλάτι που θα τα βοηθήσει να το κάνουν πιο γρήγορα. Προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2-3 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη και 1 καρότο τριμμένο. Τα σοτάρεις απλώς να μαλακώσουν κι όχι να μαγειρευτούν εντελώς. Σβήνεις με λίγο κρασί και στο τέλος προσθέτεις 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα και ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ανακατεύεις να πάνε σε όλη τη γέμιση.
Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτεις 2 κούπες τυρί της αρεσκείας σου. Εγώ έβαλα φέτα και ανθότυρο αλλά μπορείς να βάλεις και τριμμένα τυριά που λιώνουν αν τα προτιμάς. Χτυπάς κι 1 αυγό και το ανακατεύεις με τη γέμιση για να την "δέσει".
Βάζεις λαδόκολλα στο ταψί σου, τοποθετείς το ένα φύλλο σφολιάτας κι απλώνεις τη γέμιση. Σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κι εδώ είναι που θα κάνεις τη διαφορά. Χτυπάς 1 αυγό με 2 κουταλιές γιαούρτι και 3-4 κουταλιές γάλα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνεις τη σφολιάτα μ' αυτό το μείγμα. Πασπαλίζεις αν θέλεις με σουσάμι και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια