Χορτόπιτα με καυκαλήθρες και μυρώνια

Αυτή η πίτα μυρίζει γιαγιά! Μυρώνια, καυκαλήθρες, μάραθος, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμος... Το χειροποίητο φύλλο την πάει σε άλλο επίπεδο κι αν δοκιμάσεις να φτιάξεις, θα δεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζουν!

Για ένα μεγάλο ταψί βάζεις σε μια λεκάνη 5 κούπες αλεύρι, 2 κούπες και λίγο ακόμα νερό (θα το δεις αν ζητάει), 1 κουταλιά ξίδι και λίγο αλάτι. Ζυμώνεις να έχεις μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνεις να ξεκουραστεί ένα μισαωράκι, σκεπασμένη κι εντωμεταξύ πλένεις και ψιλοκόβεις 1 ματσάκι μυρώνια, 2 ματσάκια καυκαλήθρες, 1 ματσάκι μάραθο, 1 χούφτα φύλλα δυόσμο και 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αλατίζεις ελαφρά και τ' αφήνεις σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Χτυπάς 2 αυγά, τρίβεις σε χοντρά κομμάτια 400 γρ. φέτα και τα ανακατεύεις όλα μαζί.

Χωρίζεις τη ζύμη σε 6 μέρη. Παίρνεις ένα μπαλάκι ζύμης κι ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια το φύλλο σου, χρησιμοποιώντας πάντα αλεύρι να μην κολλάει μέχρι να έρθει στο μέγεθος του ταψιού σου. Μην αγχωθείς να γίνει τέλειο από την πρώτη φορά,έτσι κι αλλιώς το θέλουμε λίγο σουρωμένο και πίστεψέ με, κανείς δε θα ενοχληθεί αν έχει καμία μικρή τρυπούλα! 

Λαδώνεις το ταψί και βάζεις το πρώτο φύλλο. Λαδώνεις ελαφρά το φύλλο και συνεχίζεις ανοίγοντας άλλα δύο. Βάζεις τη γέμιση και ανοίγεις τα υπόλοιπα τρία φύλλα να καλύψεις την πίτα. Χαρακώνεις σε κομμάτια, λαδώνεις ελαφρά και την επιφάνεια κι αν θέλεις πασπαλίζεις με σουσάμι. Ψήνεις στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλεις, περίπου 35-40 λεπτά. Αυτό ήταν!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια