Πρασόπιτα με φύλλο μπύρας




Αν η πρασόπιτα είναι από τις αγαπημένες σου πίτες, αυτή η πρασόπιτα με φύλλο μπύρας θα σε ενθουσιάσει! 


Ψιλοκόβεις 4 μεγάλα πράσα, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1/3 ματσάκι μαϊντανό, 1/3 ματσάκι άνηθο και τα βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι με 1/2 κούπα νερό να μαραθούν σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά.

Προσθέτεις 1 κουτ.σ. αποξηραμένο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η γέμιση προσθέτεις 250 γρ. φέτα σε χοντρά τρίμματα, 3 αυγά χτυπημένα με 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 3-4 κουτ.σ. καλαμποκάλευρο.

Εντωμεταξύ βάζεις σε μια λεκανίτσα 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 300 γρ. καλαμποκάλευρο, 1 κουτάκι μπύρα 330ml, 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ και 1 κουτ.σ. αλάτι. Ζυμώνεις όλα μαζί και αφήνεις τη ζύμη να ηρεμήσει για 30 λεπτά. Δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα, όταν ξεκουραστεί ανοίγει πολύ εύκολα.
Λαδώνεις ένα ταψί 30Χ40, χωρίζεις τη ζύμη στα δύο και ανοίγεις δύο φύλλα 1/2 εκ. πάχος. Δε χρειάζεται να βάλεις αλεύρι για να το ανοίξεις, αρκεί μια λαδόκολλα στο κάτω μέρος που θα σε βοηθήσει και να μεταφέρεις το φύλλο αναποδογυρίζοντας το στο ταψί. Η ζύμη είναι μπισκοτένια και κόβεται αν προσπαθήσεις να το σηκώσεις για να το βάλεις στο ταψί. Αν σε κάποιο σημείο σπάσει απλώς το πιέζεις λίγο και ενώνεται, μην ανησυχείς να είναι τέλειο. 
Μεταφέρεις το ένα φύλλο στο ταψί, βάζεις τη γέμιση και καλύπτεις με το δεύτερο φύλλο. Χαράζεις σε κομμάτια, λαδώνεις την επιφάνεια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.  






Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. είναι απίθανη πίτα, ξετρελάθηκα! Θα τη φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία, και θα κρατήσω το φύλλο και για άλλες δοκιμές! Μπράβο Μαίρη μου!! Με ό,τι έχει το ντουλάπι fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, ναί αυτό το φυλλαράκι είναι εκπληκτικό με όποια γέμιση σου αρέσει! Σ' ευχαριστώ πολύ Ασημένια μου!

      Διαγραφή
  2. Να μπορούσα να έχω ένα κομμάτι τώρα! Θα τη φτιάξω οπωσδήποτε! Το λατρεύω το πράσο και θα επιχειρήσω ν' ανοίξω φύλλο πρώτη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις μια χαρά! Καλή διάθεση χρειάζεται και ακόμα κι αν δε γίνει τέλειο σημασία έχει ότι θα προσπαθήσεις. Άσε που το μη τέλειο φυλλαράκι γίνεται πιο κρίτσι κρίτσι και το αγαπούν όλοι! Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή