Μακαρονόπιτα


Η μακαρονόπιτα είναι μια χορταστική, πλούσια πίτα που αρέσει σε όλους και μπορείς τη να φτιάξεις μια καθημερινή σαν κυρίως γεύμα αλλά να τη σερβίρεις και σε γιορτινά τραπέζια. Την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς είναι μια από τις πίτες που ψήνονται στα περισσότερα σπίτια. 

Βράζεις σε αλατισμένο νερό 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο πριν από το χρόνο βρασμού που γράφει στη συσκευασία. Τα σουρώνεις και τα ανακατεύεις με 1-2 κουταλιές βούτυρο, 500 γρ. τρίμματα φέτας, 1 κούπα τριμμένη γραβιέρα γλυκιά και 3 αυγά χτυπημένα με 3-4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Σε λαδωμένο ταψί βάζεις τα μισά φύλλα από 1 πακέτο φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσεις ελαφρά ανάμεσα, βάζεις τη γέμιση και καλύπτεις με τα υπόλοιπα φύλλα, ελαφρά λαδωμένα κι αυτά ανάμεσα.

Ψήνεις περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια