Λικέρ πορτοκάλι (έτοιμο σε 3 ημέρες)

Τα εύκολα και γρήγορα λικέρ έχουν γίνει τα αγαπημένα μου τα τελευταία χρόνια. Σήμερα μετά το λικέρ ρόδι, το λικέρ καραμέλας θα δούμε το γρήγορο λικέρ πορτοκάλι! 

Σε μια κατσαρόλα βάζεις 3 κούπες χυμό πορτοκάλι, 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες τσίπουρο. Προσθέτεις τη φλούδα από 2 πορτοκάλια, με προσοχή να έχεις πάρει μόνο το πορτοκαλί μέρος της φλούδας κι όχι το λευκό που πικρίζει και 1 ξυλάκι κανέλας.

Τα βάζεις όλα μαζί να βράσουν για 3 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός και αφήνεις 3 ημέρες με κλειστό το καπάκι στην κατσαρόλα. Σουρώνεις αρχικά το λικέρ και μετά το φιλτράρεις με ένα λεπτό τούλι ή το χάρτινο φίλτρο του καφέ. Όσες περισσότερες φορές το φιλτράρεις τόσο πιο διάφανο γίνεται το λικέρ. Το βάζεις σε μπουκάλια και είναι έτοιμο για κατανάλωση! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια