Λικέρ καραμέλας (τύπου Baileys)

Αγαπάς το Baileys; Τότε αυτό το λικέρ καραμέλας θα το λατρέψεις και δε θα λείπει ποτέ από το ψυγείο σου! Γίνεται μόνο με 2 υλικά συν το νερό, σχετικά γρήγορα και σου έχω και μυστικά που θα επιταχύνουν ακόμα περισσότερο το χρόνο ωρίμανσης γιατί η αλήθεια είναι πως όταν το μυρίσεις γίνεσαι ανυπόμονος μαζί του!


Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι 1 και 1/2 κούπα ρακί ή τσίπουρο ή βότκα και 1/2 κούπα νερό και τα βάζεις να ζεσταθούν ελαφρά χωρίς να βράσουν, ίσα ίσα να δείς πως άρχισε να βγαίνει ατμός. Το ζεστό αλκοόλ είναι το ένα μυστικό που θα επιταχύνει το λικέρ να γίνει.

Σε ένα μεγάλο βάζο ή ένα μπουκάλι με φαρδύ λαιμό βάζεις το ζεστό αλκοόλ μαζί με 50 καραμέλες γάλακτος, τις μαλακές με το χρυσό περιτύλιγμα. Το δεύτερο μυστικό είναι να τις κόψεις σε μικρότερα κομμάτια ώστε να λιώσουν στο μισό χρόνο απ' όσο χρειάζονται οι ολόκληρες.

Μόλις κρυώσει βάζεις το βάζο ή το μπουκάλι στο ψυγείο και το ανακινείς μια φορά την ημέρα μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να έχεις ένα κρεμώδες λικέρ. Αυτό θα πάρει περίπου 1 εβδομάδα και είναι έτοιμο να το σερβίρεις αλλά και να το προσθέσεις στον καφέ σου, στη ζεστή σοκολάτα, σε ένα σιρόπι για παντεσπάνι ή όπου αλλού θέλεις να χαρίσει το άρωμα του! 

Διατηρείς το λικέρ στο ψυγείο και μπορείς να το σερβίρεις με λίγο πάγο. Όπως όλα τα κρεμώδη λικέρ ανακίνησε το λιγάκι πριν το σερβίρεις.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια