Κανελόνια με κολοκύθα και κιμά φασολιών

Τα κανελόνια, εκτός από την κλασική γέμιση με κιμά, μπορείς να τα γεμίσεις και με αμέτρητες διαφορετικές γεύσεις, αναλόγως την όρεξη σου και τα προϊόντα που σου προσφέρει η κάθε εποχή. Σήμερα θα τα δούμε σε μια συνταγή με τη γλύκα της κίτρινης κολοκύθας και το "σώμα" που δίνει στη γέμιση ο "κιμάς" από φασόλια. 

Δες εδώ τα ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ 

Εγώ, που λες, πάντα όταν βράζω φασόλια ή ρεβίθια, βάζω στην κατσαρόλα μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρειαστώ και όταν κρυώσουν τα μοιράζω σε σακουλάκια τροφίμων και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη για διάφορες συνταγές που τα χρησιμοποιώ. Μια μέρα λοιπόν που μου είχε περισσέψει λίγη τριμμένη κολοκύθα γεννήθηκε η ιδέα αυτού του πεντανόστιμου πιάτου και βγήκε ένα σακουλάκι με βρασμένα φασόλια από την κατάψυξη. 

Εσύ μπορείς να βράσεις 1 κούπα λευκά φασόλια σε αλατισμένο νερό και να τα πολτοποιήσεις στον πολυκόφτη. Στη συνέχεια τρίψε στο χοντρό τρίφτη περίπου 250 γρ. κολοκύθα, αλάτισε τη και άφησε τη να βγάλει τα υγρά της σ' ένα σουρωτήρι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο λιωμένες, την κολοκύθα καλά στυμμένη, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 καρότα τριμμένα, 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο και αλατοπίπερο. Σοτάρεις για λίγο όλα μαζί και σβήνεις με 1 σφηνάκι λευκό κρασί. Τέλος προσθέτεις τα πολτοποιημένα φασόλια, 1 κουτ.σ. μουστάρδα και 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύεις για λίγο να πιει τα υγρά της η γέμιση και την αφήνεις να κρυώσει. Ανακατεύεις μέσα 250 γρ. φέτα ή ανθότυρο ή όποιο λευκό τυρί σου αρέσει και γεμίζεις με το μείγμα μια συσκευασία κανελόνια (συνήθως είναι 24 τεμ. στη συσκευασία). Αν σου περισσέψει λίγη γέμιση μπορείς να τη βάλεις πάνω από τα κανελόνια και να την καλύψεις με τη σάλτσα.

Τώρα, στον πάτο του ταψιού που θα χρησιμοποιήσεις θα βάλεις 1 κούπα τριμμένη ντομάτα που θα ανακατέψεις με 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκ. σκόρδο λιωμένο, αλατοπίπερο και 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Δε χρειάζεται να βράσεις τη σάλτσα, απλώς τα πολτοποιείς όλα μαζί στον πολυκόφτη. Τοποθετείς τα κανελόνια και τα καλύπτεις με μια λευκή σάλτσα που θα φτιάξεις ανακατεύοντας 2 αυγά, 1 κούπα γιαούρτι, 3/4 κούπας γάλα και αλατοπίπερο. Περιχύνεις τα κανελόνια και αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο τριμμένο τυρί.

Σκεπάζεις το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο να κλείσει καλά για να βράσουν τα ζυμαρικά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ξεσκεπάζεις το ταψί και ψήνεις περίπου 10 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνεις το φαγητό 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρεις! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια