Τρουφάκια τιραμισού

Σου αρέσει το τιραμισού; Ε, τότε σίγουρα θα σου αρέσουν και αυτά τα τρουφάκια με την πλούσια γεύση που λιώνουν στο στόμα!   

Ήξερες ότι το γλυκό πήρε το όνομα του από την έκφραση "tirare mi su" που σημαίνει "ανέβασε με ψηλά"; Επάξια βέβαια, αφού μια μικρή μπουκιά του σε πάει στα ουράνια! Έλα να δούμε πώς θα φτιάξεις 30 περίπου μπουκίτσες που θα πάνε ψηλά όποιον τις δοκιμάσει!

Τρίβεις στον πολυκόφτη 400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζεις τα τριμμένα μπισκότα, 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 50 γρ. ζάχαρη άχνη και 60 ml λικέρ καφέ (ή 40 ml ζεστό νερό που έχεις διαλύσει 3 κουτ.γλ. espresso στιγμής και 50 γρ. ζάχαρη άχνη. Αφήνεις να κρυώσει και προσθέτεις 20 ml κονιάκ). Ζυμώνεις καλά το μείγμα και παίρνεις μια ποσότητα 30 γρ. περίπου. Στην αρχή δημιουργείς ένα "πιτάκι" και στο κέντρο βάζεις μια μικρή ποσότητα άλειμμα σοκολάτας που έχεις βάλει για λίγη ώρα στο ψυγείο να μην είναι πολύ ρευστό και το κλείνεις μέσα. Δίνεις στρογγυλό σχήμα στα τρουφάκια και τα κυλάς σε σκόνη κακάο άγλυκο. 

*Αν δε θέλεις να κρύψεις μέσα άλειμμα σοκολάτας μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας.

Διατηρείς τα τρουφάκια στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο σκεύος για να μην πάρει υγρασία το κακάο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Λατρεύω το τυραμισου και όλα τα παράγωγα του αλλά ποτέ δεν έχω φτιάξει η ίδια γιατί ενώ σε αυτό που τρώω έτοιμο το κακάο είναι ωραίο, αγλυκο, φοβάμαι ότι αν το φτιάξω εγώ με τις σκόνες κακάο της αγοράς, θα πικρίζει γιατί αυτές οι σκόνες είναι πικρές δεν είναι; Ποιο κακάο να χρησιμοποιήσω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Να μην το φοβάστε καθόλου γιατί σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες γεύσεις δεν πικρίζει καθόλου, ίσα ίσα εξισορροπεί τη γλύκα των υπόλοιπων υλικών. Εγώ στα γλυκά μου χρησιμοποιώ το Nestle Dessert.

      Διαγραφή