Λικέρ καφέ

Το λικέρ καφέ είναι ένα από τα αγαπημένα μου και φροντίζω να υπάρχει πάντα στο ψυγείο μου ένα μπουκάλι, όχι μόνο για κέρασμα αλλά και γιατί το χρησιμοποιώ πολύ συχνά σε συνταγές για τρουφάκια, όταν σιροπιάζω παντεσπάνι για τούρτες, στη βάση για τάρτες και γενικά ταιριάζει πολύ σε σοκολατένια γλυκά...

Για να το φτιάξεις, ζεσταίνεις 2 κούπες νερό με 60 γρ. καφέ στιγμής και 1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη και 1 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθούν κι αφήνεις το μείγμα να κρυώσει. Δε χρειάζεται να βράσει.

Μόλις κρυώσει ενώνεις με 2 κούπες ρακί και 2 κουτ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και φιλτράρεις το μείγμα με φίλτρο καφέ ή ένα λεπτό τούλι. Βάζεις το λικέρ σε μπουκάλι και ιδανικά το αφήνεις 30 ημέρες στο ψυγείο πριν καταναλωθεί. Είναι ένα λικέρ που είναι ακόμα πιο ωραίο όταν το σερβίρεις κρύο. 

Οι ποσότητα αυτών των υλικών θα σου δώσουν 1500 ml λικέρ.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια