Mendiants- Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς


Την περίοδο των Χριστουγέννων μαζί με τα παραδοσιακά γλυκά και τα μπισκότα, συμπρωταγωνιστεί και η αγαπημένη όλων, σοκολάτα! Τα mendiants, αυτά τα μικρά γαλλικά σοκολατάκια που γίνονται τόσο εύκολα όσο τρώγονται, είναι ιδανικά για τα γιορτινά κεράσματα και τα μικρά χειροποίητα δωράκια. Επειδή τα υλικά τους είναι μόνο σοκολάτα και ξηροί καρποί, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να επιλέξεις την καλύτερη ποιότητα των πρώτων υλών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις λοιπόν, είναι να λιώσεις κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας την με μια σπάτουλα κάθε 20 δευτερόλεπτα. Μπορείς να επιλέξεις κουβερτούρα υγείας, γάλακτος, λευκή ή και τις τρεις γεύσεις.

Στρώνεις ένα φύλλο λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και μοιράζεις εκεί κουταλιές από τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάς ελαφρά τη λαμαρίνα να απλώσει η σοκολάτα και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και αποξηραμμένα φρούτα. Περιμένεις να στερεοποιηθούν καλά τα σοκολατάκια πριν δοκιμάσεις για να έχει νόημα ο κόπος σου.

Αν έχεις μικρές θήκες σιλικόνης για μάφινς μπορείς να βάλεις εκεί τις κουταλίτσες σοκολάτας για να πετύχεις ομοιόμορφο σχήμα στα σοκολατάκια σου. 

Δεν τα βάζεις στο ψυγείο γιατί η κουβερτούρα χάνει τη λάμψη και τη γεύση της.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια