Τιραμισού

Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα ιταλικά γλυκά των περισσοτέρων, όμως η αυθεντική συνταγή του περιλαμβάνει ωμά αυγά, κάτι που δύσκολα κάποιος χρησιμοποιεί στις σπιτικές συνταγές.
Εγώ εδώ και χρόνια αντικαθιστώ την ποσότητα των αυγών με φυτική σαντιγύ και το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη αλλά και σταθερή κρέμα που αφήνει όλους ευχαριστημένους.
Αρχικά χτυπάς με το μίξερ 400 γρ. τυρί μασκαρπόνε με 100 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να έχεις μια απαλή κρέμα. 
Στη συνέχεια χτυπάς 400 γρ. φυτική σαντιγύ με 50 γρ. ζάχαρη άχνη κι αφού φουσκώσει καλά ενώνεις τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Αφήνεις στην άκρη την κρέμα και φτιάχνεις 2 κούπες καφέ espresso ή διαλύεις 3 φακελάκια espresso στιγμής σε δύο κούπες ζεστό νερό. Μόλις κρυώσει προσθέτεις στον καφέ 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ amaretto. Για ένα μεγάλο πυρέξ θα χρειαστείς περίπου 2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ, που αφού τα βουτάς για λίγα δευτερόλεπτα στον καφέ τα στρώνεις στον πάτο του σκεύους.
Καλύπτεις τα μπισκότα με την μισή ποσότητα της κρέμας και δημιουργείς άλλη μία στρώση με μπισκότα. Συνεχίζεις με την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος πασπαλίζεις με 2 κουταλιές της σούπας κακάο
Ιδανικά αφήνεις το γλυκό 8 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρεις αλλά και μετά από 2 ώρες είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Δοκίμασε και τα τρουφάκια με γεύση τιραμισού για μια διαφορετική πρόταση κεράσματος! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια