Σπαγγέτι με γκουαντσιάλε και αρακά

Για το guanciale σου έχω πεί και παλιότερα εδώ κι εδώ. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό αλλαντικό από την Ιταλία, που σε μικρή ποσότητα χαρίζει πλούσια γεύση στα πιάτα που μπαίνει και δε μοιάζει με κανένα άλλο. Ταιριάζει πολύ σε σάλτσες ζυμαρικών, σε πίτσες και πίτες αρκεί να το σοτάρεις μέχρι να ξεροψηθεί προηγουμένως.

Για τα ζυμαρικά με guanciale και αρακά με μια τέλεια λευκή κρεμώδη σάλτσα ξεκινάς βράζοντας 400 γρ. σπαγγέτι al dente και κρατάς λίγο από το νερό που έβρασαν. 

Όσο βράζουν τα σπαγγέτι, βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Σοτάρεις 100 γρ. guanciale μέχρι ν' αρχίσει να παίρνει χρώμα και προσθέτεις στο τηγάνι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1/2 κούπα αρακά κατεψυγμένο. Συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν όλα και σβήνεις με 3/4 κούπας λευκό κρασί

Σε ένα μπολάκι βάζεις 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό και προσθέτεις λίγη από τη ζεστή σάλτσα που έχει σχηματιστεί στο τηγάνι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Προσθέτεις το μείγμα στο τηγάνι και σιγοβράζεις 2-3 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο ακόμα ζεστό νερό από τα ζυμαρικά. Μεταφέρεις τα σπαγγέτι στο τηγάνι, ανακατεύεις καλά και πασπαλίζεις με 100 γρ. παρμεζάνα


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια