Για να φτιάξεις το χούμους βάζεις στο μπλέντερ 2 κούπες ρεβίθια βρασμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, 3-4 κουτ.σ. ταχίνι (εγώ χρησιμοποιώ το ολικής άλεσης), 4-5 κουτ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα και λίγο κύμινο. Πολτοποιείς όλα τα υλικά μαζί και αν χρειάζεται προσθέτεις μερικές κουταλιές νερό απ' αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια, για να γίνει πιο εύκολα η πολτοποίηση και να έχεις μια απαλή κρέμα. Φυσικά μπορείς να αυξήσεις ή να μειώσεις τις ποσότητες στα μπαχαρικά και το λεμόνι, αναλόγως τη δική σου προτίμηση, αλλά μην παραλείψεις κάποιο γιατί αλλάζει όλη η γεύση του χούμους. Για να έχεις ένα βελούδινο αποτέλεσμα μπορείς να επιλέξεις αποφλοιωμένα ρεβίθια ή να τα αποφλοιώσεις εσύ όταν βράσουν, αλλιώς δεν είναι τόσο λείο αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στη νοστιμιά του.
Σερβίρεις το χούμους με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα και συνοδεύεις με αραβικές πίτες που έχεις ψήσει λίγα λεπτά στο τηγάνι να γίνουν τραγανές ή ξεροψημένες φέτες ψωμιού.
Διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες σε σκεπασμένο σκεύος .
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια