ΤΑ τρουφάκια

Δεν είμαι της σχολής "Φτιάξε κάτι άλλο από αυτό που περίσσεψε από το τραπέζι σου", γιατί πολύ απλά τυχαίνει στο σπίτι μου να μην περισσεύει σχεδόν ποτέ κάτι. 
Κάποιες φορές όμως υπάρχουν και αποτυχίες στην κουζίνα, όπως ένα κέικ που δε φούσκωσε σωστά ή κόλλησε το μισό στη φόρμα, ένα τσουρέκι που έγινε πολύ σφιχτό ή ακόμα και ένα έτοιμο κέικ που σου έφεραν δώρο και δεν είναι του γούστου σου. Αυτά λοιπόν μεταμορφώνονται άψογα στα πιο νόστιμα τρουφάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Ναι, αμέ! 
Η πρώτη ύλη σου δεν πρέπει να είναι φρέσκια, το αντίθετο μάλιστα, οπότε αφήνεις το κέικ ή το τσουρέκι 2-3 ημέρες να γίνει μπαγιάτικο και το τρίβεις στο multi να γίνει ψίχουλα.
Για να έχεις 25 μεγάλα τρουφάκια αρκούν 3 κούπες τρίμματα κέικ ή τσουρέκι, 1 κούπα μαργαρίνη, 1 κούπα άχνη, 1 κούπα τριμμένα φουντούκια ή όποιος ξηρός καρπός προτιμάς, 1 κουταλιά στιγμιαίος καφές espresso διαλυμμένος σε 2 κουταλιές γάλα, 3 κουταλιές κονιάκ ή όποιο αλκοόλ προτιμάς ή και καθόλου αλκοόλ και 2 κουταλιές σκόνη κακάο.
Ζυμώνεις καλά όλα τα υλικά και αφήνεις τη ζύμη στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει. Πλάθεις μπαλάκια στο μέγεθος που θέλεις και τα τυλίγεις με τρούφα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια