Βράζεις 1 κιλό πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζεις όσο είναι ζεστές ακόμα.
Τις πολτοποιείς μαζί με 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 κουτ. γλ. αλάτι, 40 ml λευκό ξίδι και σιγά σιγά προσθέτεις 100 ml ελαιόλαδο, 100 ml ηλιέλαιο και στο τέλος το χυμό 1/2 λεμονιού. Δοκιμάζεις αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή λεμόνι.
Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και μόνο ελαιόλαδο.
Αν σου αρέσει να δοκιμάζεις νέες γεύσεις δες και τη Ροζ σκορδαλιά με παντζάρι που ταιριάζει τέλεια με τον τηγανητό μπακαλιάρο!
Ή την πράσινη σκορδαλιά με αβοκάντο που, πίστεψε με, αν τη δοκιμάσεις θα τη φτιάχνεις πολύ συχνά!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια