Γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα

 


Τα θαλασσινά δε θέλουν πολλά υλικά στο μαγείρεμα γιατί είναι από μόνα τους πεντανόστιμα. Οι γαρίδες γίνονται ένα καταπληκτικό σαγανάκι με μουστάρδα σε λιγότερο από 5 λεπτά και εξαφανίζονται ίσως και σε λιγότερο χρόνο απ΄όσο χρειάζεται για να μπουν στο τραπέζι!

Η συνταγή είναι το ίδιο νόστιμη με όποια ποικιλία γαρίδας επιλέξεις, ακόμα και κατεψυγμένη. Οι φρέσκες μεγάλες γαρίδες όμως κι ειδικά η γάμπαρη την εκτοξεύει σε γεύση.

Παίρνεις 1 κιλό γαρίδες, αφαιρείς τα κεφάλια και το εντεράκι που έχουν στη ράχη, ξεπλένεις καλά και τις αφήνεις στο σουρωτήρι να φύγει το νερό. Ζεσταίνεις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σ'ενα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρεις τις γαρίδες 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Σβήνεις με 1 σφηνάκι ούζο, αλατοπιπερώνεις και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις το χυμό 1 λεμονιού, 2 κουταλιές μουστάρδα, φρέσκια ρίγανη και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.  

Αν βάλεις αποξηραμένη ρίγανη την προσθέτεις στο τέλος για να μην πικρίσει. Σιγοβράζεις 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα και σερβίρεις. Απλό; 


Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις λίγο περισσότερο νερό για να γίνουν πιο ζουμερές οι γαρίδες και να τις συνοδεύεις με ένα πιλάφι και τη σαλτσούλα τους.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια