Παίρνεις 2 μεγάλα φιλέτα μπακαλιάρο παστό, τα κόβεις σε μερίδες και τα ξαρμυρίζεις για 2 εικοσιτετράωρα αλλάζοντας νερά κάθε 3-4 ώρες μέσα στην ημέρα. Λίγη ώρα πριν τον τηγανίσεις βάζεις σε ένα βαθύ σκεύος 1 κουτάκι μπύρας 330 ml, 1 κουτάκι αναψυκτικό σόδα 330 ml, 1 κουτ. γλ. αλάτι, 2 κουτ. γλ. μπέικιν, 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά, 350 γραμ. αλεύρι και 50 γραμ. κορν φλάουρ ή νισεστέ και ανακατεύεις καλά να μην υπάρχουν κομπάκια μέσα το κουρκούτι.
Στεγνώνεις καλά τα φιλέτα του μπακαλιάρου με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνεις, τινάζοντας τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Τα βουτάς στο κουρκούτι και τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Μόλις βάλεις το μπακαλιάρο στο τηγάνι χαμηλώνεις λιγάκι τη θερμοκρασία και όταν βάλεις τα επόμενα κομμάτια το δυναμώνεις να κάψει πάλι καλά.
Σερβίρεις με σκορδαλιά και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια