Ροζ σκορδαλιά με παντζάρι

Η σκορδαλιά είναι συνδεδεμένη με μπακαλιάρο στη γευστική μνήμη των περισσοτέρων και πιο πολύ με την ημέρα του Ευαγγελισμού. 
Κρίμα είναι όμως, τέτοιο ωραίο συνοδευτικό να περιορίζεται σε μία μέρα το χρόνο ενώ μπορεί να μπαίνει στο τραπέζι μας πιο συχνά με μικρότερη ποσότητα σκόρδου, αφού αρκετοί την αποφεύγουν λόγω... του αρώματος που αφήνει στο πέρασμα της!
Για μια ξεχωριστή σε χρώμα και σε γεύση σκορδαλιά, βράζεις 7-8 πατάτες κι 1-2 βολβούς παντζάρι μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παντζάρια βρασμένα στον ατμό, που υπάρχουν έτοιμα στο σούπερ μάρκετ για μεγαλύτερη ευκολία.
Σουρώνεις κρατώντας λίγο από το νερό. Πολτοποιείς στο multi το παντζάρι με μερικές κουταλιές από το νερό που έβρασαν, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι και 1-2 σκελίδες σκόρδο μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
Από το σκόρδο καλό είναι να αφαιρέσεις τη φύτρα για να γίνει πιό ελαφριά η σκορδαλιά αλλά και για να μη μυρίζει τόσο έντονα.
Περνάς τις πατάτες από μύλο λαχανικών ή τις λιώνεις με πρέσα. Μην τις πολτοποιήσεις στο multi γιατί γίνονται σαν κόλλα και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο . Ανακατεύεις τον πουρέ πατάτας με το μείγμα του παντζαριού και δοκιμάζεις αν θέλει περισσότερο αλάτι ή ξίδι.
Σερβίρεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια