Είναι ωραίες οι παραδοσιακές γεύσεις, αλλά κι οι πειραγμένες όμως! Ε, παιδιά;
Να το ρυζόγαλο ας πούμε, που είναι αγαπημένο σπιτικό γλύκισμα, σκέψου πως θα ήταν αν αντί για το γάλα που βάζεις συνήθως, χρησιμοποιούσες το καραμελωμένο ζαχαρούχο και αντί για την κανέλα το πασπάλιζες με σκόνη κακάο. Εγώ το σκέφτηκα και θα σου πω ότι είναι κάπως τέλειο! Και φυσικά δε θα σταματήσω να φτιάχνω την παραδοσιακή εκδοχή του ρυζόγαλου αλλά πού και πού είναι ωραία κι η αλλαγή.
Βάζεις σε μια κατσαρόλα 1/2 κούπα ρύζι γλασέ με 1 1/2 κούπα νερό και λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού, να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.Διαλύεις 1 συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με 2 συσκευασίες ζεστό νερό και το προσθέτεις στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Σε 1/2 κούπα κρύο νερό διαλύεις 2 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ κι αν θέλεις και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας. Το προσθέτεις στην κατσαρόλα και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι ν' αρχίσει να πήζει ελαφρά το ρυζόγαλο.
Μοιράζεις σε μπολάκια και πασπαλίζεις με σκόνη κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Αν σου άρεσε η ιδέα, δες και το Ρυζόγαλο με ινδοκάρυδο
και σκέψου πώς θα ήταν αν στη συνταγή που φτιάχνεις συνήθως έβαζες 2 κουταλιές κακάο και ξύσμα πορτοκαλιού.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια