Ρυζόγαλο με ινδοκάρυδο

 Το ρυζόγαλο είναι μια από τις πιό εύκολες λύσεις σε περιπτώσεις υπογλυκαιμίας χειμώνα και καλοκαίρι, 
αφού τρώγεται και ζεστό αλλά και κρύο σαν παγωτό. Η κλασική του εκδοχή με βανίλια και κανέλα είναι γνωστή 
σε όλους. Σήμερα θα σου πώ πως το έφτιαξα με ιδνοκάρυδο και κακάο, που είναι κι αυτός ένας αγαπημένος 
συνδιασμός και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις! Αν σου αρέσει το Bounty θα σου αρέσει σίγουρα κι αυτό. 
Βάλε 1/2 κούπα ρύζι γλασέ με 1 1/2 νερό να βράσει μέχρι να το απορροφήσει σχεδόν όλο. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα 
1 λίτρο γάλα (κράτησε 1/2 κούπα από το γάλα), 1/2 κούπα ινδοκάρυδο και 1 κουταλιά κρυσταλλική στέβια 
ή 3-4 κουταλιές ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλεις. Στο γάλα που κράτησες ανακάτεψε καλά να διαλυθουν 
2 κουταλιές κορν φλάουρ και μόλις το μείγμα ζεσταθεί πρόσθεσε το στην κατσαρόλα και σιγόβρασε το μέχρι να δείς 
ότι αρχίζει να πήζει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μοίρασε το σε μπολάκια και πασπάλισε 
με λίγη σκόνη κακάο. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες